Kruidenwassing

De kruidenwassing

De kruidenwassing die ik aanbied na de behandeling maak ik zelf. De combinatie bestaat o.a. uit: lavendel, salie, rozemarijn, geurloze olie en magnesiumzout. De kruiden die ik gebruik zijn grootendeels zelf geplukt op mooie plekken in Portugal en Nederland. Ook worden de kruiden gekocht bij een biologische kruidenaanbieder. De kruiden die ik gebruik zijn uiteraard zonder giftige verdelgingsmiddelen. 

Toen ik in Portugal (2011 tot 2017) verbleef en kruidenvoetenbaden gaf,  kookte ik de geplukte kruiden in zijn geheel en deed de kruiden aangelengd met lauw water in een voetenbad. Nu ik gediplomeerd medisch pedicure ben en het reisbestaan achter mij ligt, heb ik de kruiden zó aangepast dat het prima past in de praktijk naast een medische behandeling als wassing ná de behandeling.

Malen, zout en geurloze olie

Ik droog de kruiden, maal ze en voeg zout en geurloze olie toe zodat er een fantastische kruidenscrub ontstaat. Met dit geheel worden uw voeten ingewreven en daarna met warm water afgespoeld. Door het warme water smelt het zout zodat alleen de kruiden en de olie overblijven. Het zout zuivert de huid en maakt de huid schoon. De olie en de kruiden worden in de voeten gemasseerd en daarna met warm water afgespoeld. Het verschil is duidelijk voelbaar. Uw voeten voelen zachter aan en de bloed-doorstroom krijgt een enorme boost en schoner worden uw voeten niet!   

Het is zeer effectief voor reumapatiënten. Omdat de voeten vaak stijf aanvoelen van reumapatiënten begin ik alvorens de behandeling met de kruidenscrub omdat het voor de cliënt  fijner is als ik aan de voeten werk, omdat de voeten vele malen soepeler zijn. Ook gebruik ik de kruidenscrub vóór de behandeling voor mensen die erg gespannen zijn en ik hoor van clienten met MS die baat hebben na de behandeling met de kruidenscrub. Dus mijn kruidenwassing is niet alleen voor
‘de lekker’  en hygiënisch, maar ook zeer effectief voor mensen met stijfe gewrichten, koude voeten en andere voetproblematiek

 

Geef een reactie