Voorbeelden uit de praktijk

Oplossing voor een schimmelnagel

Deze meneer (zie foto onder de tekst) kwam op 4 november 2019 met de vraag in mijn praktijk of ik iets aan zijn schimmelnagels kon doen. Meneer is Diabetes patiënt type 1. Meneer werkt als ondernemer dus loopt hele dag in gesloten werkschoenen. Daar houdt de schimmel van, hoe warmer zonder ventilatie hoe beter.

Diabetes

Ik ben zeer alert wat betreft Diabetes patiënten. Als u Diabetes heeft, is de kans groter dat de bloedcirculatie minder goed werkt en dat de zenuwen in de voeten beschadigd kunnen zijn met wonden als gevolg. De schimmelinfectie kan onopgemerkt blijven en kunnen dan serieuze ontstekingen aan de diabetische voet veroorzaken. Dit is in het geval van deze meneer gelukkig niet van toepassing. 

 

Behandeling

Ik heb de nagels dunner gefreesd met een speciaal – keramiek –  freesje voor diabetes patiënten. Daarna de omgeving van de nagel goed schoongemaakt. Ik heb meneer het advies gegeven om azijn te druppelen onder de nagel en honing zalf te smeren op de nagelriemen. 

Ik zal het nader uitleggen:

Een schimmel is een virus. De schimmels leven van keratine wat voorkomt in de nagels. Een virus kan niet overleven in een zure omgeving vandaar de azijn.

Schoonmaakazijn of Heermoes en honingzalf

Ik heb gekozen voor schoonmaakazijn omdat het vele malen zuurder is dan huishoudazijn. In mijn praktijk zijn gevulde glazen flesjes (30ml) en potjes honingzalf (15ml) te koop. Dit pakketje krijgt u gratis bij een uitgebreide behandeling van €42,50

Voor Losse verkoop €5,95 per setje

Er is ook de biologische vorm te koop in mijn praktijk. In plaats van schoonmaakazijn gebruikt u Heermoes. Beschreven in de kruidenbijbel als  de zure schimmelbestrijder. Heermoes bevat diverse zuren o.a. kiezelzuur, oxaalzuur, appelzuur, aconietzuur en malonzuur. Om het houdbaar te houden zijn er natuurlijke producten toegevoegd. Wel even schudden voor gebruik!  Tevens wordt er in mijn praktijk ook  de biologische honingzalf verkocht, bestaande uit: Biologische honing, biologische olijfolie en ongebleekte bijenwas. De Heermoes zit ook in een glazen flesje van 30 ml en de honingzalf in een glazen potje van 30 ml. 

Voor losse verkoop € 17,50

Nagelriemen

De nagelriemen zijn de poortwachters voor de nagels. Een gezonde nagelriem sluit de nagels hermetisch af zodat er géén schimmels of andere bacteriën onder kunnen komen. Negen van de tien keer staan de nagelriemen met schimmelnagels open of zijn uitgedroogd en verhard. Ik adviseer honingzalf tegen beschadigde nagelriemen, omdat honingzalf verzorgt de nagelriemen en hersteld de schade die de schimmel heeft aangericht. Honingzalf geneest wondjes, brengt verlichting bij schimmelinfecties én honing is een antibioticum. Dus kort samengevat: U verzwakt de schimmel door te druppelen met Schoonmaakazijn/Heermoes en u versterkt de nagelriem door het smeren met de honingzalf. En zo komt de harmonie weer terug in uw nagels.

Druppelen en smeren 

Het druppelen en smeren gaat als volgt:
U druppelt elke ochtend met de Schoonmaakazijn/ Heermoes voor een periode van 30 dagen. Druppel onder de nagels, daar waar de schimmel zich bevindt. Na 30 dagen neemt u een week pauze zodat de nagels even bij kunnen komen van de zuuraanval.
U smeert elke avond met de honing zalf, zonder pauze.
Dus: Ochtend zuur…Avond zoet… Ying en Yang

Na de week van rust druppelt u weer een maand met aansluitend een week pauze.
De derde maand vermindert u het druppelen met drie keer per week totdat de schimmelnagel in zijn geheel is uitgegroeid, zonder pauze.
Ook kunt u nu drie keer per week blijven smeren met de honingzalf in plaats van de hele week

Nieuwe nagel 

Het zal u na ongeveer 3 maanden opvallen dat er een nieuwe nagel groeit die de overhand heeft genomen. 
Het duurt gemiddeld negen maanden voor er een totaal nieuwe nagel is gegroeid.
Het vereist discipline maar als u precies doet wat hierboven staat geschreven, bent u van de schimmelnagels af, dat verzeker ik u!

Op de foto kunt u zien dat meneer na 4 maanden trouw druppelen en smeren de nagels langzaam schimmelvrij worden. De foto’s zijn op 09-03-2020 gemaakt. 
Zie het verschil. Meneer is nog niet helemaal van de schimmelnagels af, hij heeft nog een paar maanden te druppelen en te smeren, maar het grotendeels van de schimmel is weg. 

Meneer komt elke zes weken voor een behandeling zodat ik de voeten goed kan monitoren en begeleiden met het oplossen van het schimmelprobleem.

Met samenwerking en discipline kan ik u helpen om van de nare schimmelnagels af te komen. 

Wie weet tot ziens in mijn praktijk!

Voetenvrouw Karin

Het resultaat voor mensen met schimmelnagels die een verstoorde bloedsomloop hebben is de behandeling met azijn en honingzalf vaak teleurstellend

Hieronder ziet u een lijst met voorbeelden:

  • Boezemfibrilleren
  • Verkleuringen van de huid
  • Last van donkere vlekjes en vaak last van kleine donkere vlekjes.
  • Plotselinge kleurveranderingen van de huid en een droge huid zijn veel voorkomende symptomen van een verminderde bloedcirculatie.
  • Langdurige gezwollen voeten
  • Oedeem
  • Haaruitval en broze nagels
  • Diabetes patiënten met een verstoorde bloedcirculatie