Als Medisch Pedicure bied ik u het volgende:
Ik ben gekwalificeerd om risicovoeten te behandelen. Risicovoeten zijn voeten die ten gevolge van een onderliggende aandoening, ziekte, wondgenezingsproblematiek, bloedstollingsstoornis, verstoorde immuniteit een risico hebben op gevoelsstoornissen en/of complicaties van de huid, nagels of de stand van de voeten. Ik richt mij voornamelijk op preventie, screening, verzorging, behandeling en pijnklachtvermindering en correctie, binnen de grenzen van mijn beroep.

Vakkundig en professioneel 
Het vakkundig en zo steriel mogelijk het wegnemen van een likdoorn, een behandelplan met begeleiding voor het opheffen van vervelende schimmelnagels en (zo goed als) pijnloos verwijderen van ingroeiende teennagels. Het professioneel wegsnijden van overmatig eelt, tips & tricks tegen zweetvoeten of andere ongemakken die het lopen minder prettig maken.

Hygiëne 
In mijn praktijk werk ik volgens de code voor de voetverzorger. In deze code wordt beschreven waaraan de Medisch Pedicure moet voldoen volgens de ARBO, Hygiëne en Milieuregels. Dit houdt in, dat ik werk met gereinigde en gedesinfecteerde instrumenten. Na elke behandeling worden alle materialen gereinigd d.m.v. een ultrasoon-apparaat en daarna gaan de instrumenten in een alcohol-bad met een percentage van 80%. Aan het einde van de werkdag gaan de instrumenten in de autoclaaf. Tevens wordt de werkomgeving na elke behandeling gereinigd met Dettol. 

Stappen plan op maat
Heeft u last van extreme kloven of schimmelnagels? Of een zeer droge schilferige huid of andere problemen aan uw voeten die al jaren onopgelost zijn? Dan bied ik u een vier stappen plan op maat: Ik maak met u vier afspraken, verdeeld over één maand. Het probleem van de voeten worden onderzocht en  uitvoerig besproken. Elke opvolgende week wordt er dieper ingegaan op de problematiek. Nadat u vier keer bent geweest, en wij het probleem tot zover geanalyseerd en onder controle hebben, maak ik samen met u een vervolgplan, zodat ik werk naar een uiteindelijke  behandeling voor één maal per zes weken; voor alleen simpel onderhoud. Houd er wel rekening mee dat ik erom bekend sta dat ik huiswerk opdraag. Indien nodig stuur ik u door naar collega’s gespecialiseerd in andere disciplines. 

4 Seizoenen
Heeft u probleemloze voeten, geen zin om elke zes weken naar een pedicure te gaan, maar u wilt wel een graantje meepikken van een heerlijke voetbehandeling? 

Na een basis behandeling bied ik een kruidenscrub aan, inclusief een opgieting. De kruiden in de scrub heb ik zelf geplukt in Portugal, fijn gemalen, en met zout en geurloze olie samen tot een prachtig geheel gemaakt. Ik ga minimaal 1x per jaar naar Portugal om de kruiden te plukken, geloof mij: Puurder bestaat niet! 
Dus voor elk seizoen een paar heerlijke voeten!

Specialistische technieken: 
Orthese
Nagelbeugel
Antidruktechniek
Reguleren en repareren van beschadigde nagels
Als Medisch Pedicure ben ik bevoegd om ortheses op maat te maken; Onder Orthesiologie verstaat men de techniek die dient voor het ontlasten van diverse drukplekken, met name tussen de tenen én het reguleren van de teen-stand. Maar bovenal om verlichting te brengen bij veelal pijnlijke voeten. 

Met uiterste precisie pas ik een nagelbeugel aan; voornamelijk om het voorkomen van ingroeiende nagels, die énorm veel leed kunnen veroorzaken.

De Antidruktechniek heeft als doel locaties aan de voeten met de juiste materialen professioneel drukvrij te leggen. Bij complexe problemen wordt u doorverwezen naar andere disciplines waarmee ik samenwerk.

Ook bent u bij mij aan het juiste adres om de nagels te laten repareren -beschadigde nagel door een trauma of schimmel- of om de nagel te reguleren -dreigend ingroeiende nagel-

 Provoet en Procert
Als Medisch Pedicure ben ik aangesloten bij Brancheorganisatie Provoet. Ook sta ik vermeld in het Kwaliteitsregister Pedicures/ Procert. 

 

Van harte welkom
Wat voor soort voeten u ook heeft en via welke weg u bij mij terecht bent gekomen; hetzij mond tot mond reclame, via de Podotherapeut, de Huisarts of via mijn Website. U bent van harte welkom in mijn lichte en ruime praktijk aan de Bouwmeesterweg 16 in Almere Buiten. Er is genoeg ruimte voor de deur om te parkeren, de stadsbus (M1/M2) stopt zo goed als voor de deur en mijn praktijk is gelijkvloers. In de praktijk  klinkt op de achtergrond een zacht muziekje, zonder te overheersen geurt een esoterische olie op een geurbrander en de (kruiden) thee en koffie staan klaar.