Een Likdoorn, wat is dat nou precies? 

Een likdoorn is naar binnen gegroeide eeltplek op een klein gebied van de huid. Dit gebeurt in de vorm van een pit die als een punt, die vanuit het midden groeit, op de onderliggende weefsels gaan drukken en pijn veroorzaakt. Hoe groter de likdoorn, hoe pijnlijker. Dat komt omdat de likdoorn de bloedvaatjes en de zenuwen verdrukt. 

Meerdere soorten likdoorns

De gewone likdoorn: zoals hierboven staat beschreven.
Weke likdoorn: Deze likdoorn komt alleen voor tussen de tenen. Oorzaak meestal door druk van schoenen.
Zaadlikdoorn: Deze likdoorns zijn verdeeld over de zool van de voet. Ze zijn er vaak met grote getallen. De likdoorn blijft oppervlakkig, die gaat dus niet diep de huid in, daardoor is de zaadlikdoorn makkelijk te verwijderen. 

Likdoorns verwijderen

Er zijn verschillende mogelijkheden om een likdoorn te verwijderen. In het wilde weg snijden raad ik u als pedicure ten stelligste af! Er kan ook sprake zijn van een zenuw-likdoorn. Deze likdoorn is verbonden met zenuwtakjes in de onderhuid en als u gaat snijden kan het rondom de plek van de likdoorn behoorlijk gaan bloeden. Voorzichtigheid is geboden! Dit soort likdoorns moeten chemisch verwijderd worden. Het beste is met Salicyzalf. 
Salicyzalf niet gebruiken door Diabeten! 

Er zijn ook gelpleisters te koop. Het aanbrengen van een gelpleister, om de pijnlijke druk weg te nemen, gedurende een langere periode laat toe dat de likdoorn verweekt en soms spontaan verdwijnt, 

U kunt ook met mij een afspraak maken in de praktijk en dan maak ik een behandelplan om u van de likdoorn af te helpen. Meestal gebruik ik een freesmachine met een speciaal freesje om de likdoorn te verwijderen. Ook pas ik een snijtechniek toe. Uiteraard met voorzichtigheid en zorg! 

Wie weet tot ziens! 

Voetenvrouw Karin. 
Bouwmeesterweg 16
1333LC Almere

0636278729