Hoe kom je aan en schimmelnagel én hoe kom je er vanaf!

Een schimmelnagel is zo gehaald. Schimmels dwalen rond in vochtige en warme ruimtes. De sauna en zwembaden zijn daar een goed voorbeeld van. Draag dus altijd slippers tijdens een bezoek. Spoel na het bezoek  u voeten af met koud water: schimmels hebben een hekel aan koud water… Ook voeten die verwaarloosd worden, zijn een graag geziene gastheer voor de schimmel. Lage weerstand en ziektes spelen ook een rol bij de gezonde nagel.

In de eerste instantie zult u nauwelijks iets merken van de schimmel, maar op den duur als de schimmel lang genoeg aan het wroeten is geweest, valt u op dat de nagel begint te verkleuren en te schilferen. Ook wordt de nagel dikker en als de schimmel maar lang genoeg onder de nagel woont, wordt de nagel geel en de nagelplaat wordt dik en groeit scheef. De groei van de nagel wordt geremd en de nagelriem wordt verwoest.

Alle mensen die ik behandeld heb met schimmelnagels schamen zich voor de lelijke nagel(s). Nu moet ik wel toegeven dat vrouwen daar meer last van hebben dan mannen. Ik heb al heel wat kleuren nagellak voorbij zien komen op de schimmelnagel om de ravage die de schimmel maakt te verbergen.

Ik raad als pedicure ten harte af om nagellak op de schimmelnagel te smeren. U dekt de vermoeide nagel af en het zal zeker geen goed doen. Ook al snap ik als geen ander dat het kiezen is uit twee kwaden. Ik ben streng en zeg nogmaals: geen nagellak… Nagellak is bedoeld om de nagels te flatteren en niet om iets te verbergen.

We weten hoe we aan een schimmelnagel kunnen komen maar hoe komen we eraf, is de grote vraag.

U bent vrij om zelf met middelen die te koop zijn te experimenteren en soms help het ook. Maar als u echt helemaal van de schimmelnagels af wilt raad ik u aan om een afspraak met mij te maken in mijn praktijk en dan kunnen wij een traject gaan afleggen om stap voor stap de schimmel op een rustige manier te elimineren. Ik geef advies op welke simpele manier u van uw schimmelnagel af kunt komen zodat u (mevrouw)  van de zomer weer met blote voeten en met gezonde nageltjes over het strand kunt wandelen! Of in een park gaat liggen zonnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *