Vijf tips om van een schimmelnagel af te komen. Het is niet alléén de nagel die de boosdoener is van de schimmel, er zijn nog een tal van zaken waarop u dient te letten. 

Tip 1: Koop een middel bij de apotheek of drogist
Je hebt in alle soorten en maten smeersels en pillen op de markt om van een schimmelnagel af te komen. Ik adviseer ropanail dat is olie op oregano basis, of witte azijn. Ik ben geen fan van chemische smeerseltjes.. 

Tip 2: Desinfecteer u nagelknipper en nagelvijl met alcohol en witte azijn (witte keukenazijn)
Azijn? Ja gewone witte azijn van de supermarkt. Azijn is zuur en schimmels kunnen niet tegen zuur, daar gaan ze op den duur dood van. En alcohol werkt ontsmettend. 

Tip 3: Was alle sokken met schoonmaak azijn
De schimmels zitten ook in de sokken. Dus als u zo u best doet om van de schimmelnagel af te komen en u steekt uw voet in uw sokken, dan kan de schimmel (die in de sokken zijn achtergelaten) verder gaan wroeten. Dus, kieper de lade om en was alle sokken met schoonmaakazijn op 60°. Te koop bij elke supermarkt. 

Tip 4: Was hoeslaken, laken en dekbedovertrek regelmatig met schoonmaakazijn
Ook u beddengoed is aan het voeteneinde bezaait met de schimmel. Onzichtbaar maar zeker aanwezig! Net als tip 3, wassen met schoonmaakazijn op 60°. Haal de kast maar leeg! 

Tip 5: De schoenen
Ook de schoenen komen er niet onderuit! Met een watje en azijn maakt u de binnenkant helemaal schoon. Bij elk paar een schoon watje! ‘Ja maar, ik heb toch sokken aan?’ is de logische reactie. Dat klopt, u heeft uw sokken aan, maar wist u dat een schimmel een micro-organisme is en dat de schimmel uw sok ziet als een grote gatenkaas waar hij makkelijk door heen wandelt. Dus… ook uw schoenen zijn bewoond met de schimmel. 

Extra tip: De vloer van de douche
De schimmels houden ook van de vochtige vloer van uw douche. Giet gerust een flinke scheut schoonmaakzijn op de vloer na het douchen.

Kort samengevat
Het is niet alleen de nagel die behandeld dient te worden. Als u écht van die lelijke schimmelnagels af wilt, zult u er een project van moeten maken, tijd in moeten steken en serieus mee om moeten gaan. Als u daar ondersteuning bij wilt kan dat! Maak gerust een afspraak met mij in de praktijk en dan kan ik u stap voor stap begeleiden om van dat kleine monster af te komen.

Wie weet tot ziens! 

Voetenvrouw Karin 
Bouwmeesterweg 16
1333LC
Almere

0636278729